Debatni klub Bušmani sudjelovanjem na međužupanijskom natjecanju plasirao 5 ekipa na državno natjecanje


13.4.2021.

Debatni klub Bušmani je i ove godine sudjelovao na međužupanijskom debatnom natjecanju za srednje škole na kojem je ukupno bilo preko 30 ekipa! Na turniru je sudjelovalo naših 6 debatnih ekipa, od čega je čak 5 debatnih ekipa bilo u prvih 10! 

Bušmani 2 (Jana Kic, Stela Tonner i Mihaela Geber) su bile treće plasirane, Bušmani 1 (Paula Knežević, Lovro Marušić te Lucija Sever) su bili četvrti, dok su Bušmani 3 (Rene Radišić, Ante Čolak i Nika Pokrovac) bili šesti, Bušmani 5 sedmi (Jelena Gale, Lucia Bajakić i Marea Vodopija) a Bušmani 4 deveti (Karlo Vojvodić, Antonio Vrabec i Jura Verem). 

Na državno natjecanje pozvano je prvih 10 ekipa, od toga 5 ekipa je iz II. gimnazije. Stoga, ove godine II. gimnazija ide na državno natjecanje iz debate s najviše ekipa iz iste škole od kad se održava državno natjecanje iz debate! 

Od individualnih rezultata izdvajamo čak tri mjesta u prvih 10 govornika, a to su Lovro Marušić na petom mjestu, Stela Tonner na sedmom i Jana Kic na devetom. 

Čestitke učenicima i voditeljima debatnog kluba, te puno uspjeha na državnom natjecanju!

 

Osim toga, od 16.4.-18.4.2021. godine jedna ekipa Bušmana sudjelovat će na online međunarodnom turniru Nordic Schools Debating Championship u Kopenhagenu.

Članovi ekipe su:

  1. Antonio Vrabec 
  2. Lucija Sever 
  3. Lovro Marušić 
  4. Paula knežević (kao zamjena odnosno četvrti govornik, koji se može rotirati kroz turnir) 

13.4.2021.